Titel: Grain off Soap
År: 2013
Matr: Sæbe.
Str: 2 x 3 meter.
Espen Brandt Møller og MultiCenter Syd tog med storm Sculpture by the Sea.
Efter et års forberedelser og 8 ugers intensivt arbejde kunne jeg og holdet bag GRAIN OF SOAP sole sig i anderkendelsen fra kunstnerkollegaer og ikke mindst store dele af de tusindvis af besøgende på Danmarks største skulpturudstilling.
Efter tre dages hårdt arbejde var Grain of Soap placeret i strandkanten ved Balle strand i Århusbugten. Skulpturen præsenterede sig meget flot i overgangen mellem skov og strand. Mange besøgende kunne ikke se, at det ikke var en marmorsten på 2,5 meter i højden og med en omkreds på mere end tre meter. Stor var forundringen, da de fik historien om skulpturens tilblivelse og materiale.
Efter åbningen var der fremvisning af forskellige værker for Kronprins Frederik, som er protektor for arrangementet. Han fattede interesse for Grain af Soap, stoppede op og fik en grundig gennemgang af fremstilling og ide bag skulpturen: Et sandkorn, der er forstørret 2500 gange og derefter støbt i 3 tons sæbe. Den er blevet til i samarbejde mellem MultiCenter Syds elever og mig, som på denne måde endnu engang fik mulighed for at give alle en kunstnerisk oplevelse.

Sculpture by sea århus 2013.