Stablede Kanter

Kunstudstilling: Vingummi-farvede sæbe-afstøbninger

 
Odsherred - 03. marts 2018 kl. 18:47
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
 

- Vi møder op med vores habengut, og så sætter vi det sammen til en udstilling, fortæller billedkunstner Gay Christensen om den måde, han og fem kollegaer er organiseret i Stablede Kanter, der aktuelt udstiller i Huset i Asnæs.

- Du må ikke kalde os en gruppe eller sammenslutning. Vi stabler vores værker sammen ved særlig festlige lejligheder. Vi er en slags »fest-orkester«, fortæller Peter Stuhr om flokken, der er svær at sætte i genre-bås.

På udstillingen har Stablede Kanter Husets førstesal til rådighed, hvor de seks kunstnere boltrer sig med objekter, installationer, grafik, maleri og skulptur. Af medbragt habengut kan nævnes humorist Espen Brandt-Møllers vingummi-farvede sæbe-afstøbninger af hænder, en pistol og en dildo.

Han har også leveret en serie muntre tegninger, der inddrager Husets knald-røde brandsluknings-grej som readymade.

Gay Christensen blander lystigt grafik, skulptur og installation i frit-strittende værker.

Peter Stuhr, der står bag flere store installationer, blandt andet på Dansk Wilton og A Hereford Beefstouw, udforsker legesygt »kyklopens øje« i maleri og objekter. Malene Hartmann lader sine farvestærke malerier vokse ud på rumlige flader på »harmonikaer« og lægte-objekter.

Nina Maria Kleivan leger med flertydighed og mange lag i sine objekter, og Svend Danielsen boltrer sig i overraskende, sprudlende malerier.

Stablede Kanter er indbudt til at udstille på Kastrupgårdsamlingen i 2020 i anledning af 100-året for den impressionistiske maler Th. Philipsens død.