Espen Brandt Møller og MultiCenter Syd tog med storm Sculpture by the Sea.
Efter et års forberedelser og 8 ugers intensivt arbejde kunne jeg og holdet bag GRAIN OF SOAP sole sig i anderkendelsen fra kunstnerkollegaer og ikke mindst store dele af de tusindvis af besøgende på Danmarks største skulpturudstilling.
Efter tre dages hårdt arbejde var Grain of Soap placeret i strandkanten ved Balle strand i Århusbugten. Skulpturen præsenterede sig meget flot i overgangen mellem skov  og strand. Mange besøgende kunne ikke se, at det ikke var en marmorsten på 2,5 meter i højden og med en omkreds på mere end tre meter. Stor var forundringen, da de fik historien om skulpturens tilblivelse og materiale.
Ved åbningen af skulpturudstillingen blev det af Århus borgmester Jacob Bundsgaard fremhævet, at udstillingen satte Århus på verdenskortet, og at betydningen for Århus som turistby var enorm, samt at det var med glæde, at han kunne tilbyde alle indbyggere at besøge udstillingen gratis. 
David Handley - stifteren af Sculpture by the Sea - fremhævede de 64 kunstnere fra 22 forskellige nationer og bedømte dette års udstilling, som den med foreløbigt højeste kunstneriske niveau.
Jens Erik Sørensen – museumsdirektør på Aros - kom i sin åbningstale ligeledes ind på det meget høje faglige niveau i de udstillede værker og bad publikum om at tage kunsten til sig, smile, når der var grund til det, og lade sig fange af de mange stemninger, der blev budt på blandt de udstillede skulpturer.
Efter åbningen var der fremvisning af forskellige værker for Kronprins Frederik, som er protektor for arrangementet. Han fattede interesse for Grain af Soap, stoppede op og fik af kunstner Espen Brandt Møller en grundig gennemgang af fremstilling og ide bag skulpturen: Et sandkorn, der er forstørret 2500 gange og derefter støbt i 3 tons sæbe. Den er blevet til i samarbejde mellem MultiCenter Syds elever og deres lærer Espen Brandt Møller, som på denne måde endnu engang fik bragt vores landsdel frem i de besøgendes bevidsthed.
Og på deres hjemmeside : http://www.sculpturebythesea.dk/…/Stoet…/sponsorer-2013.aspx
Se mange flere billeder fra produktion, anbringelse, indvielse og Kronprinsens besøg på 
http://multicentersyd.dk/om-skolen/nyheder/sculpture-sea
Med Venlig Hilsen
Espen Brandt-Møller

Seneste kommentarer

03.04 | 16:19

Dejligt at høre, vi ses på FB, sender live hver søndag kl 19.30

02.04 | 23:37

Det er så befriende, det du laver på Facebook.

06.01 | 14:33

Ja det lyd spændende
Du kan skrive til mig på espenbrandtmoller@gmail.com
Mvh Espen

06.01 | 10:02

Hej Espen
Er du interesseret I at udstille nogle af dine værker i Odd Fellow logen i Nykøbing F og evt fortælle om din kunst.
Vores udstillere, udstiller mellem 1 og 3 månede.
mvh
Martin Rosendahl

Del siden